Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΣΟΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ.(VIDEO FOTO)

Αποδώσαμε τις πρέπουσες τιμές στους αγωνιστές μας που έδωσαν την ζωή τους στην μαρτυρική μας Κύπρο και όχι μόνο. Τιμήσαμε και τους συμπατριώτες μας που γύρισαν πληγωμένοι από αυτήν. Στο συγκινητικό του  λόγο ο συμπατριώτης μας Γιώργος Μαρούρας -υπάλληλος του Δήμου Τριφυλίας και συγγραφέας- ξεκίνησε τιμώντας τους λαβωμένους μας: Δημήτρη Γιάνναρο, (Ένα όνομα αφαιρέθηκε, βλέπε σχετικά, το σχόλιο που έγινε στο άρθρο), Γιάννη  Μερκούρη, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και ακόμα μεγαλύτερη έγινε, όταν διάβασε επιστολή του παλιού συμπολεμιστή του Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Σάββα Καραγιάννη. Συγκίνηση ακόμα περισσότερη με την  παρουσία της επερεκατόχρονης (103) κυράς Τασούλας, της μητέρας του Παναγιώτη και οι δικές μου κουβέντες απλές, βγαλμένες από το έντυπο Kopanakinews, Αύγουστος 2006, στο στήσιμο της προτομής του ηρωικού τέκνου της Σαρακινάδας.

 SARAKINADA PANAG


P1020301
P1020306
P1020312
P1020304
Ευχαριστώ το kopanakinews για την κάλυψη του μνημοσύνου κάτι που το κάνει κάθε χρόνο από το 2006 και τιμάει τους νεκρούς ΗΡΩΕΣ από τον τόπο μας σε αντίθεση με την πλειοψηφία των bloq ή sites της περιοχής μας που δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο γεγονός ίσως διότι αυτή η είδηση δεν πουλάει δεν πρέπει να μαθαίνει ο κόσμος ότι αυτή η γη βγάζει ΗΡΩΕΣ που αντιστέκονται μ αυταπάρνηση δίχως να υπολογίζουν τίποτα.
Θα ήθελα ως μέλος αυτής της οικογένειας να ευχαριστήσω τον κ Μασούρα Γεώργιο για το συγκινητικό λόγο που έβγαλε αλλά και την τιμή που απέδωσε με τα λόγια του στους ΗΡΩΕΣ αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για αυτή τη πατρίδα.
Τέλος θέλω να πω ότι απ όλη την οικογένεια απ όλους τους παρευρισκομένους σ αυτό το μνημόσυνο ο εν ζωή ΗΡΩΑΣ είναι η μάνα του ΗΡΩΑ η γριά τασούλα, αυτήν πρέπει να τιμήσετε αλλά κανείς ούτε την ανέφερε ούτε καν τις έσφιξε το χέρι, που έχει φτάσει τα 100 που έχασε και προσέφερε στην πατρίδα μας το σπλάχνο της και ουδείς άλλος ούτε οι πολιτικοί που ήρθαν για ψήφους ή από συνήθεια ή από υποχρέωση. Αμα είναι να έρχεστε για αυτούς τους λόγους μην ξαναέρθετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου