Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Απίστευτη δήλωση Γ. Καλαντζή: «Αν γίνει δημοψήφισμα για το τζαμί να γίνει και για όλες τις χριστιανικές εκκλησίες»!


Πρωτοφανείς και προκλητικές δηλώσεις από τον γενικό γραμματέα θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργο Καλαντζή! Ο Γ. Καλαντζής, λοιπόν, με αφορμή δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου πως θα κάνει δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα, δήλωσε πως αν είναι έτσι πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα και για κάθε νέα χριστιανική εκκλησία που ανεγείρεται!

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1770 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΗΑ, ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014


 Ο Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας, καταγόταν από το Λιμποβίσι της Καρύταινας και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αλωνίσταινα της Αρκαδίας που ήταν τόπος καταγωγής της μητέρας του, Ζαμπίας Κωτσάκη (εκεί κατέφυγαν οι δυο τους μετά τον θάνατο του πατέρα). Ο πατέρας του Θεόδωρου, Κωνσταντής Κολοκοτρώνης, πήρε μέρος στην ένοπλη εξέγερση η οποία υποκινήθηκε από την Αικατερίνη Β' της Ρωσίας το 1770 και σκοτώθηκε μαζί με δύο αδελφούς και τον φημισμένο Παναγιώταρο στον πύργο της Καστάνιτσας από τους Τούρκους. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εισχώρησε στα σώματα των κλεφτών της Πελοποννήσου και στα 15 του έγινε καπετάνιος. Έχοντας αποκτήσει πείρα και στη θάλασσα ως κουρσάρος, το 1805 πήρε μέρος στις ναυτικές επιχειρήσεις του ρωσικού στόλου κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Διάλογο με τους υποψήφιους δημάρχους έκαναν χθες στα Φιλιατρά επαγγελματίες από την περιοχή της Τριφυλίας

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ debate με άρωμα από Δημοτικό Συμβούλιο θύμιζε η ημερίδα φορέων τουρισμού της Τριφυλίας με τους 6 υποψήφιους Δημάρχους στο Δημαρχείο Φιλιατρών με τους επαγγελματίες να θέτουν σε ρεαλιστική βάση τα προβλήματα τους καταθέτοντας συγκεκριμένες απόψεις το τουριστικό μέλλον του τόπου μας με ουσιαστικές προτάσεις. Από την πλευρά τους ......

ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΕΝΣΤΟΛΟΣ»

 
Γιατί «κύριε» πολιτικέ:
Είμαι αυτός που στα 18 μου με εξετάσεις μπήκα σε μια από τις στρατιωτικές σχολές. Είμαι αυτός που τελείωσα τις σπουδές μου στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Είμαι αυτός που βγαίνοντας από τη σχολή πήρα πρώτο μισθό 800 €
μεικτά.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε
στην παρουσίαση των αρχών και θέσεων του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Ευστάθιου Ανδρινόπουλου για το Δήμο Τριφυλίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 06 Απριλίου 2014  και ώρα 19:30 στην Κυπαρισσία στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία συνεργατών του, υποψηφίων συμβούλων και μέσων ενημέρωσης




Γαργαλιάνοι, 02 Απριλίου 2014
Ευστάθιος Ανδρινόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα

Ο αντιναύαρχος Περικλής Ιωαννίδης υπογράφει το πρωτόκολλο παράδοσης των Δωδεκανήσων.
Ο αντιναύαρχος Περικλής Ιωαννίδης υπογράφει το πρωτόκολλο παράδοσης των Δωδεκανήσων.
Τα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια είναι 14) ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού. Εν τούτοις, μόλις το 1947 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος.

Ε.Ο.Κ.Α. Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955


 
Ε. Ο. Κ. Α
Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955
(Δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο ψέμα)

      Στις 15 Ιανουαρίου 1950, η Εθναρχούσα Εκκλησία Κύπρου πραγματοποίησε Δημοψήφισμα, στο οποίο ο Ελληνικός Κυπριακός λαός ψήφισε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, σε ποσοστό 95,7%. Οι Άγγλοι, όμως, τήρησαν και πάλι αρνητική στάση. Στις 28 Ιουλίου 1954, ο Υφυπουργός Αποικιών, Χένρυ Χόπκινσον, ανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η Κύπρος είναι περιοχή με στρατηγική αξία, και γι' αυτό ουδέποτε θα τύχει αυτοδιάθεσης. Η Ελλάδα, με αίτησή της στον Ο.Η.Ε., το 1954, ζήτησε, από τον Οργανισμό, την «Εφαρμογήν, της αρχής των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών, στην περίπτωσιν του λαού της Κύπρου». Στις 17 Δεκεμβρίου 1954, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. απέρριψε την αίτηση της Ελλάδας. Έτσι, την 1η Απριλίου 1955 ξεκίνησε τη δράση της η Ε.Ο.Κ.Α. Όπως προανέφερα, πολιτικός αρχηγός της υπήρξε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, και Στρατιωτικός ο Γεώργιος Γρίβας, με το ψευδώνυμο Διγενής. Σκοπός της Ε.Ο.Κ.Α. ήταν η απελευθέρωση της Κύπρου και η Ένωσή της με την Ελλάδα. Ο Αγώνας αγκαλιάστηκε απ' όλο το λαό της Κύπρου, κι ανέδειξε αγωνιστές, οι οποίοι με αυταπάρνηση προσέφεραν τη ζωή τους στην πατρίδα, είτε πέφτοντας νεκροί στα πεδία των μαχών, είτε ξεψυχώντας από τα βασανιστήρια, ή δι' απαγχονισμού. 

Άδικη καταδίκη του Δημήτρη Μελισσανίδη

Μετά από μια δίκη που αναβλήθηκε πάρα πολλές φορές, το Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε σήμερα τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ιωάννη Καρρά σε πέντε έτη φυλάκισης, για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο σχετικά με λαθρεμπόριο πετρελαίου. Φυσικά, η είδηση απουσιάζει από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και δεν θα την πει ο Νίκος Χατζηνικολάου γιατί οι φόροι που δεν πλήρωνε ο Μελισσανίδης είναι μεν ένα τεράστιο ποσό αλλά οπωσδήποτε δεν αποτελούν σκάνδαλο