Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ραμαζάνι-Νορβηγία: Το τραγικό πρόβλημα των μουσουλμάνων!

Κατά τους μουσουλμάνους ο Αλλάχ έχει προβλέψει τα πάντα και έχει ρίξει ουρανοκατέβατα τη θέληση του, γραμμένη στο Κοράνι, επί της κεφαλής του προφήτη του Μωάμεθ. Υπάρχει κάτι όμως που ο πραγματικός συγγραφέας του Κορανιού, ο Μωάμεθ και ο κύκλος του, δεν μπορούσε να προβλέψει στο πρώτο τέταρτο του 7ου αι. μ.Χ. Τον ήλιο του μεσονυκτίου!
Όπως είναι γνωστό στον αρκτικό κύκλο, το καλοκαίρι, ο ήλιος δεν δύει ποτέ. Έτσι, οι 900 μουσουλμάνοι το Τρόμσο της Νορβηγίας, οι οποίοι γιορτάζουν αυτή την περίοδο το ραμαζάνι, κινδυνεύουν να πεθάνουν… από νηστεία, καθώς το Κοράνι επιβάλει σαφώς, ότι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού οι «πιστοί» πρέπει να νηστεύουν μέχρι να δύσει ο ήλιος. Έλα όμως που στο Τρόμσο ο ήλιος αρνείται να δύσει!
«Πρόκειται για μια νέα πρόκληση στην ιστορία του Ισλάμ, την οποία ο Μωάμεθ δεν μπορούσε να προβλέψει 1.400 χρόνια, πριν», αναφέρει το γερμανικό der Spiegel. Πέραν του ήλιου όμως, οι μουσουλμάνοι που ζουν και εργάζονται στη Δύση, βρίσκονται ενώπιον προκλήσεων που δεν μπορούσαν να προβλεφτούν τον 7ο αιώνα, ακόμα και από τον… προφήτη!