Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Απαγορεύτηκε η δημόσια προσευχή σε μουσουλμάνους στη Γαλλία


Πιέσεις για το μέτρο άσκησε η Μαρίν Λεπέν

Η απαγόρευση των προσευχών στους δρόμους τέθηκε σε εφαρμογή χθες στη Γαλλία, αναγκάζοντας χιλιάδες μουσουλμάνους πιστούς να πάνε σε ένα προσωρινό χώρο λατρείας, ένα παλιό κτίριο της πυροσβεστικής που παρέμενε αναξιοποίητο. Το γεγονός εξόργισε μια μικρή, αλλά ηχηρή μειοψηφία.

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Μετέφερε προσωπικό αιμοδοσίας σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Μετέφερε προσωπικό αιμοδοσίας σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου


Πάνω στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μετακινήθηκε το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη αιμοληψία -  Ζητήθηκε έγκριση μόνο για μετακίνηση εξοπλισμού και όχι προσωπικού, λέει η διοίκηση του Νοσοκομείου

Μια διαφορετική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κυπαρισσίας στη Μεσσηνία.

«Αποδοτική» σε ό,τι αφορά τις φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν αλλά… ανατρεπτική ως προς τη διαδικασία της μεταφοράς αίματος, εξοπλισμού και προσωπικού, που έγινε με… καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου.

Ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση των εργαζομένων που συμμετείχαν στην προγραμματισμένη -και εγκεκριμένη από τη διοίκηση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας από τις 27 Ιουλίου-  αιμοδοσία είναι εμφανής στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που είδε το φως της δημοσιότητας δυο μέρες μετά την αιμοδοσία.

Η αποχώρηση του γιατρού, των δύο νοσηλευτριών καθώς και ενός εργαζόμενου από τις τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες από πλευράς…περιεχομένου των ασκών αίματος. Η προσέλευση των κατοίκων στο αγροτικό ιατρείο του Περδικονερίου Κυπαρισσίας ήταν τέτοια που επέτρεψε να συγκεντρωθούν  πάνω από 15 φιάλες αίματος, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου.

«Προβληματική» ωστόσο είναι η οργάνωση και η μεταφορά όπως μαρτυρά ο φωτογραφικός φακός. Το συγκεκριμένο όχημα προφανώς δεν αποτελεί το πιο λειτουργικό και ασφαλές όχημα για την πραγματοποίηση μιας αιμοδοσίας.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι εγκρίθηκε η μετακίνηση του εξοπλισμού και μόνο όπως αυτή ζητήθηκε από τη Διευθύντρια της Αιμοδοσίας. Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν διαθέτει κινητή μονάδα αιμοληψίας όπως άλλα νοσοκομεία, αναφέρει στο protothema.gr ο διοικητής κ. Άγγελος Σεφέκος, και όλες οι αιμοδοσίες στις περιοχές του νομού διοργανώνονται με μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν και ασθενοφόρα λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας κι εφόσον δεν ήταν σε υπηρεσία ώστε να εξυπηρετήσουν επείγοντα περιστατικά. Η πρόσφατη μετακίνηση των οδηγών των νοσοκομείων του ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ επέφερε όμως αλλαγές και στις αιμοδοσίες –όπως και σε άλλες δράσεις που υλοποιούνταν στα νοσοκομεία άτυπα με τη συνδρομή οχημάτων του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, ο Σύλλογος του χωριού που διοργάνωσε την αιμοδοσία με μια σκληρή ανακοίνωση επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου, κατηγορώντας την ότι «με αυτόν τον τρόπο στέλνοντας δηλαδή ένα αγροτικό υπηρεσιακό όχημα, υποβαθμίζει την επιστημονική υπόσταση του προσωπικού, απαξιώνει τη συνολικότερη εικόνα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, πλήττει το αίσθημα ασφάλειας και την εμπιστοσύνη των κατοίκων του δήμου μας, αλλά και των επισκεπτών, στις υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας».