Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

«ΕΞΕΓΕΡΣΗ» ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!


«Εξέγερση» κατά Σαμαρά στη Ν.Δ. για τη στάση του στη Βουλή!Η εμφάνιση του Αντ. Σαμαρά στη Βουλή, στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, απογοήτευσε και εξόργισε πολλά στελέχη της Ν.Δ.
Πέραν του «σόου» που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνεπικουρούμενος απ’ τον γνωστό Άδωνι, τον Β. Μεϊμαράκη, τον Γ. Βρούτση, τον Γερ. Γιακουμάτο, τη Σοφία Βούλτεψη, η παρουσία του στην οξύτατη αντιπαράθεση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, απογοήτευσε τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του.
«Υπέστη δεινή ήττα σε μια ακόμα κοινοβουλευτική μάχη», υπογραμμίζουν πάρα πολλοί γαλάζιοι βουλευτές κι εξηγούν την έντονη κριτική που του ασκούν.

Ποια ήταν η ΕΟΚΑ; 1η Απριλίου 1955 ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας της


Ποια ήταν η ΕΟΚΑ; 1η Απριλίου 1955 ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας της

Δείτε φωτογραφίες

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 59η επέτειο από την έναρξη του αντιαποικιακού αγώνα της ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών). Η 1η Απριλίου 1955 ήταν η ημέρα που οι Βρετανοί κατακτητές της Μεγαλονήσου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αντάρτικες ομάδες που οργάνωσε ο Κύπριος συνταγματάρχης Γεώργιος Γρίβας ο οποίος πήρε το ψευδώνυμο «Διγενής». Ο Γρίβας κουβαλούσε στη πλάτη του το στίγμα της δράσης του ως ηγέτης της οργάνωσης «Χ», η οποία είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με τους Γερμανούς στην Ελλάδα και για έντονη αντικομμουνιστική δράση την περίοδο των Δεκεμβριανών.