Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΖΩΝΤΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ


Το Hellas-Orthodoxy παρουσιάζει ένα σπάνιο ντοκουμέντο που πρέπει να...
δουν όλοι οι Έλληνες: Την συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντα της σφαγής του Μελιγαλά Μεσσηνίας, όπου διαδραματίστηκε ένα από τα τραγικότερα και συνάμα εγκληματικότερα γεγονότα του Εμφυλίου Πολέμου.

Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος ταξίδεψε στην μαρτυρική πόλη, όπου με τη συνεργασία φίλων και πατριωτών κατέγραψε τα όσα έζησε ο ηλικιωμένος τώρα, έφηβος τότε που ακούγεται στο βίντεο: Η φρίκη, η κτηνωδία και το Ολοκαύτωμα χιλιάδων Ελλήνων από τους κομμουνιστές του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, ξετυλίγεται και προκαλεί ανατριχίλα.

Άγνωστες πτυχές της σφαγής φωτίζονται και οι μύθοι των αμετανόητων σφαγέων καταρρίπτονται. Αποκαλύπτεται η βαρβαρότητα και το απύθμενο μίσος εναντίον των απλών Ελλήνων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχων, γυναικόπαιδων και ολόκληρων οικογενειών που ξεκληρίστηκαν, από κάποιους που καυχώνταν ότι πολέμησαν "εναντίον του κατακτητή".

Ο καθένας, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Η συγκεκριμένη μαρτυρία, ίσως ξεδιαλύνει τη σύγχυση που επικρατεί σε πολλούς σχετικά με τον Εμφύλιο και καταδείξει, επιτέλους, ποιοι ήταν οι θύτες και ποια τα θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου