Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Άρχισε η γκρίνια…

Άρχισαν τα όργανα στο γαλάζιο μαντρί του τσοπαν – Αντώνη με την ανακοίνωση των επερχόμενων εκλογών. Η λίστα έχει προβληματίσει και τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο αφού φαίνεται ότι έχει ήδη λάβει τα μηνύματα από τις εκλογικές περιφέρειες για την κατάρτιση της λίστας από τους ....
υποψηφίους που είναι ένα βήμα πριν το εκλογοδικείο. Ο Γκίκας στην Κέρκυρα έχει στείλει τα μηνύματά του ενώ ο πρώην ακραιφνής Καραμανλικός Σάββας Τσιτουρίδης στο Κιλκίς ουσιαστικά απειλεί την Συγγρού αφήνοντας μέσω συνεργατών του ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πολιτευθεί καν στις ερχόμενες εκλογές.
Και επειδή κορυφαία ονόματα στις τοπικές κοινωνίες έμειναν εκτός Βουλής την 6η Μαΐου δεν αποκλείεται η αμφισβήτηση να λάβει μορφή χιονοστιβάδας με μαζικές αποχωρήσεις που θα μικρύνουν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του Σαμαρά.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση του Κώστα Κόλλια στην Κόρινθο που έχασε την έδρα ελέω υιού Δήμα, αλλά και του Μιχάλη Μπεκίρη στην Αχαΐα όπου η ΝΔ εξέλεξε περισσότερους από έναν βουλευτές, ενώ απρόβλεπτη είναι η περίπτωση του Μαργαρίτη Τζίμα στην Δράμα και του Ζήση Τζηκαλάγια στην Καστοριά που αφού διαγράφηκαν από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν σε αυτοεξευτελισμό αποδοχής του Μνημονίου και κατάφεραν να μείνουν εκτός Βουλής. Όταν μάλιστα συνειδητοποιήσουν ότι χάνονται και οι 50 έδρες του μπόνους από τον εκλογικό νόμο θα εκδηλωθεί η αναμενόμενη γκρίνια και το ποσοστό που θα πάρει την επόμενη Κυριακή ο Αντωνάκης θα είναι χειρότερο και από αυτό της ΠΟΛ.ΑΝ το 1993.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου