Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Με εντολή Σαμαρά*: α) Και «ληγμένα» τρόφιμα θα πουλάνε τα σουπερ-μάρκετ β) 50 ευρώ χαράτσι για γάμο- κηδεία- διαζύγιο, και γ) Φόρος στα αγροτεμάχια

Α) Και «ληγμένα» τρόφιμα θα πουλάνε τα σουπερ-μάρκετ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ
Για τη «Νέα Υγειονομική Διάταξη» διακίνησης ειδών διατροφής και τους «Νέους Κανόνες Διακίνησης/Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών».
Ανάμεσα στις άλλες διατάξεις περιλαμβάνεται και η ακόλουθη:....
«…Επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».


Σημείωση: Ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες!
@@@@
Β) Χαράτσι 50 ευρώ για γάμους, διαζύγια και κηδείες
Με συμβολαιογραφική πράξη που θα χρεώνεται 50 ευρώ θα πρέπει να δηλώνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013 οι πολίτες τους θανάτους, τους γάμους και τα διαζύγιο, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου προγράμματος «Αριάδνη» του υπουργείου Εργασίας, με στόχο την πάταξη φαινομένων πλαστών συντάξεων και επιδομάτων.
Γ) Ενιαίος φόρος ακινήτων από το 2013, στο στόχαστρο και τα αγροτεμάχια
Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία ακινήτων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, φορολογώντας ιδιοκτήτες κατοικιών, επαγγελματικών ακινήτων, οικοπέδων (εντός και εκτός σχεδίου), ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν για πρώτη φορά και όσοι κατέχουν αγροτεμάχια. Από το 2013 θεσπίζεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ο οποίος θα καταβάλλεται ετησίως ακόμα και από τους αγρότες, ενώ για τα αγροτεμάχια αναζητείται φόρμουλα τόσο για την καταγραφή τους όσο και για τη φορολόγησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου