Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Του Κυριάκου Θεοδωρακάκου

Δεκαπέντε χριστιανοί δολοφονήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή 30 Δεκεμβρίου μέσα σε χριστιανικό Ναό.

Η σφαγή, που ανακοινώθηκε μόλις σήμερα από τις αρχές της Νιγηρίας, έγινε στην πόλη Τσίμποκ, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο....
ναό και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των πιστών.
Το έγκλημα έγινε δύο ημέρες μετά τη σφαγή στο Μουσάρι,: όπου άλλοι 15 χριστιανοί σφαγιάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσα στα σπίτια τους. Νωρίτερα την παραμονή των Χριστουγέννων, ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο χωριό Πέρι και επιτέθηκε σε εκκλησία σκοτώνοντας τον ιερέα και 5 πιστούς.
Όλα τα εγκλήματα έγιναν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που θεωρείται προπύργιο της τρομοκρατικής ισλαμικής οργάνωσης, «Μπόκο Χαράμ».
Ο χριστιανός πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούτλακ Τζόναθαν, αποδοκίμασε τα εγκλήματα και αναρωτήθηκε, «αν οι επιθέσεις κατά των χριστιανών δεν είναι ένα σημάδι των "έσχατων καιρών”».
Το 2012 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τους χριστιανούς της Νιγηρίας, εξαιτίας των συνεχών τρομοκρατικών επιθέσεων των ισλαμοφασιστών εναντίον χριστιανών και χριστιανικών ναών.
Τον περασμένο Φεβρουάριο οι τρομοκράτες, έκαψαν ζωντανούς 600 Χριστιανούς στη πόλη Κανό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ενώ κατέστρεψαν 12 εκκλησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου