Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθη ο "βιαστής" των βορείων προαστίων

Στη σύλληψη άνδρα ...
31 ετών για βιασμούς και ληστείες σε βάρος γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, Ερυθραίας και Διονύσου την τελευταία τετραετία προχώρησε η Αστυνομία.
Ήδη έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις, για τις οποίες ο νεαρός ομολόγησε, ενώ αναγνωρίστηκε και από τα θύματά του.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του προηγήθηκε μεθοδική αστυνομική έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών στη συγκεκριμένη περιοχή.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από την τεκμηρίωση των στοιχείων, σε συνδυασμό με την εξέταση του 31χρονου, προέκυψε ότι την τελευταία τουλάχιστον τετραετία προέβαινε σε βιασμούς (τετελεσμένους-απόπειρες) και ληστείες γυναικών στις ανωτέρω περιοχές, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi).
Ειδικότερα, κινούμενος με διαφορετικό όχημα κάθε φορά, ιδίως σε σημεία όπου πραγματοποιούνται αραιά δρομολόγια λεωφορείων ή σε περιόδους απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αναζητούσε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, τις οποίες εντόπιζε συνήθως σε στάσεις.
Στη συνέχεια, αφού κατάφερνε να τις επιβιβάσει στο όχημα, παραπλανώντας τις με ευγενικό τρόπο ότι θα τις μεταφέρει σε κάποιο σημείο του προορισμού τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες.
Εκεί, ασκώντας βία και απειλές με κατσαβίδι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ασελγούσε σε βάρος τους και στη συνέχεια τις εγκατέλειπε, αφού αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου