Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μάθε την τέχνη του cappuccino latte και τα μυστικά για να φτιάξεις σχέδια στον αφρό

 
Βγάλε από μέσα σου τον μπαρίστα που κρύβεις και δοκίμασε τις τεχνικές που σου προτείνουμε, για να σερβίρεις τον πιο εκλεπτυσμένο καφέ.
Όλο και περισσότεροι είναι οι εργαζόμενοι στα καφέ μπαρ που διαλέγουν να εκπαιδευτούν πάνω στην τέχνη του latte. Η εξάσκηση τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πρωτότυπα σχέδια στον αφρό του καφέ. Χρειάζεται αρκετό χρόνο και μαθήματα, ώστε να πετύχει κανείς το τέλειο αποτέλεσμα, όμως μπορείς να πειραματιστείς με μια από τις παρακάτω τεχνικές και να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου.
Τι θα χρειαστείς:
Μια μηχανή espresso
Καφέ espresso και γάλα
Σχέδια και η τεχνική τους
Λουλούδι: Κράτα την κούπα ελαφρώς λυγισμένη προς το μέρος σου, ώστε ένα μέρος του καφέ να συγκεντρωθεί σε μια μεριά. Γέμισε σιγά σιγά με γάλα έχοντας το σκεύος σε απόσταση 3 εκατοστών από τον πάτο του καφέ. Όσο γεμίζεις, κούνα με τον καρπό σου το σκεύος μπρος και πίσω για 2 φορές. Θυμήσου πως οι κινήσεις πρέπει να είναι αργές. Συνέχισε να ρίχνεις στο κέντρο αυτή τη φορά και κούνα το κανατάκι απαλά δεξιά κι αριστερά, φέρνοντάς το όλο και πιο κοντά σε σένα. Η τελευταία κίνηση θα πρέπει να είναι κοφτή. Ρίξε στο σημείο αυτό, που αποτελεί την κορυφή, ελάχιστη ποσότητα και μετά διέγραψε μια κεντρική γραμμή με το γάλα. Ουσιαστικά, θες να ζωγραφίσεις το κοτσανάκι του λουλουδιού. Φτάνοντας στη βάση χύσε όλο το γάλα σε εκείνο το σημείο.
latte louloudi
Καρδιά: Ρίξε λίγο γάλα στο φλιτζάνι κρατώντας το σκεύος κοντά στην επιφάνεια του. Σήκωσε το σκεύος 2 εκατοστά πιο πάνω και κούνα το ελαφρώς δεξιά και αριστερά κρατώντας τη ροή στο ίδιο σημείο. Μόλις γεμίσει το φλιτζάνι, τράβηξε το σκεύος προς τα εμπρός ρίχνοντας και το υπόλοιπο γάλα, για να σχηματίσεις την κάτω άκρη της καρδιάς.
latte kardia
Κύκνος: Κράτα την κούπα ελαφρώς λυγισμένη προς το μέρος σου, ώστε ένα μέρος του καφέ να συγκεντρωθεί σε μια μεριά. Χώρισε τον καφέ σε δυο τμήματα με το μάτι και σχημάτισε κυκλάκια με το γάλα στη μια του μεριά. Αυτό το σχέδιο απαιτεί πιο γρήγορες κινήσεις. Διέκοψε τη ροή απότομα και άρχισε να ρίχνεις γάλα στην άλλη πλευρά. Κούνα δεξιά κι αριστερά το κανατάκι και μείωσε την κίνηση όσο πλησιάζει προς το μέρος σου. Μόλις φτάσεις στην κορυφή, κλείσε την εσωτερική μεριά του σχεδίου σου με ένα ημικύκλιο και από το τέλος προς τα επάνω κάνε το ίδιο σχήμα και στην αντίθετη πλευρά του φλιτζανιού. Κλείσε με ημικύκλιο. Ενώ κρατάς τη ροή στο σημείο που ενώνονται τα δυο σχήματα, τράβηξε ανάμεσα τους μια καμπύλη με περισσότερη ποσότητα από γάλα. Στην κορυφή της άφησε να σχηματιστεί ένας μικρός κύκλος και χώρισε τον διαγράφοντας μια γραμμή στη μέση, όπως ακριβώς θα έκανες με την καρδιά. Αυτό είναι και το κεφάλι του κύκνου.
 
latte swan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου