Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Προσπαθεί και ο Ντέμης για την ΑΕΚ

Ο Ντέμης Νικολαϊδης είναι μέσα στην προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για την ΑΕΚ καθώς ζητάει από το Κράτος τα χρήματα που υπεξαίρεσε ο Μάκης Ψωμιάδης.
Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ θέλει με αυτό τον τρόπο να εξοφληθεί μέρος των οφειλόμενων στο Δημόσιο από την ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Βραδυνή» η Χριστίνα Αμερικάνου.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ντέμης Νικολαϊδης θέλουν να στηρίξουν την ΑΕΚ, αλλά έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Από την μία πλευρά είναι αυτοί που προσβλέπουν στην ενδεχόμενη ανάληψη των ηνίων της ΠΑΕ από τα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη με ταυτόγχρονο υποβιβασμό της ομάδας σε ακόμα μικρότερη κατηγορία από εκείνη της Football League 1 ώστε να διαγραφεί μέρος των χρεών και από την άλλη πλευρά είναι εκείνοι που επιθυμούν η ομάδα να αγωνιστεί Football League 1 και να γίνουν κάποιες απαραίτητες ενέργειες για μείωση των χρεών, κυρίως προς το Δημόσιο.
Στο πλευρό του «Τίγρη» βρίσκονται πολλοί οπαδοί αφού έχει ως ατού την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στο άλλο στρατόπεδο, το οποίο φαίνεται να υποστηρίζεται από τον Ντέμη Νικολαϊδη, τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΑΕΚ στην υπόθεση Ψωμιάδη, Χάρη Οικονομόπουλο, τους αδελφούς Θανόπουλο αλλά και αρκετά μέλη της νυν διοίκησης.
Ολοι αυτοί επεξεργάζονται ένα σχέδιο που θα επιτρέψει την Ένωση να αγωνιστεί στην Football League 1, αρκεί να πειστεί το Κράτος να διεκδικήσει τα οφειλόμενα από τα χρήματα που έχουν επιδικαστεί στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εις βάρος του Μάκη Ψωμιάδη, περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ.
Η δίκη του Ψωμιάδη έχει αναβληθεί επ αόριστον καθώς κάποια χαρτιά από τα Σκόπια δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα, όπου δεν είχαν ακόμα τότε αποφασίσει την έκδοσή του. Ο Ντέμης Νικολαϊδης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Χρήστο Σταϊκούρα για να ξεμπλοκαριστεί η υπόθεση Ψωμιάδη και αλλά και της απαίτησης από την πλευρά του ίδιου του Κράτους των 21 εκατ. Ευρώ από τον ίδιο τον Ψωμιάδη εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΕΚ λόγω των οφειλών της εταιρίας στο Δημόσιο.
Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Οικονομόπουλος επανέλαβε το ίδιο αίτημα επανέλαβε στον Υφυπουργό Οικονομίας, Γιώργο Μαυραγάνη, ενώ προσπάθειες έχουν γίνει να ενημερωθεί και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας.
Τα μέλη της Κυβέρνησης ενημερώθηκαν αλλά όπως ήταν φυσικό δεν πήραν θέση, ούτε δεσμεύτηκαν για κάτι προς τους συνομιλητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου