Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Πρόωρες εκλογές και… διάγγελμα Σαμαρά (;)



Μονόδρομος φαίνεται πως είναι πλέον η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μετά και το νέο αδιέξοδο που διαπιστώθηκε στις επαφές που είχει ο Δημήτρης Σταμάτης με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν  πως η πρόταση που ...

κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς δίνει ένα ουσιαστικό διέξοδο στην κρίση που υπάρχει, εκφράζουν όμως την πεποίθησή  πως τοσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης θα τραβήξουν το σχοινί στα άκρα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένουν τις επόμενες ώρες να υπάρξει ένα κύμα δηλώσεων από το εξωτερικό , τόσο από θεσμικά κέντρα, όσο και από πολιτικές ηγεσίας που θα υποστηρίζουν πως η προσφυγή στις κάλπες στην παρούσα φάση θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα.
Ηδη  το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της ΝΔ και οι υπουργοί προχωρούν σε δημόσιες τοποθετήσεις υπερασπιζόμενοι το κλείσιμο της ΕΡΤ ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξει παρέμβαση με τη μορφή διαγγέλματος από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα και πριν τη συνάντησή του με τους κυβερνητικούς εταίρους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί πάντως σε εκλογές , ο Αντώνης Σαμαράς θα προτάξει ως αιτία τη μάχη που ξεκινά απέναντι στα κατεστημένα συμφέροντα και τις συντεχνίες.
Στην κυβέρνηση αναμένουν και την προσωρινή απόφαση του ΣΤΕ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένουν μέχρι να ληφθεί η οριστική απόφαση η ετυμηγορία να κάνει λόγο για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, κάτι που ίσως δώσει μια διέξοδο στην κρίση.
http://ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου