Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

"Τα πάντα όλα" Νίκος Αλέφαντος

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο για την ζωή και την καριέρα του με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες πίσω από τις «φυσούνες»

Ποιος δεν έχει πει την ατάκα «μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα»; Ποιος (όχι μόνο φίλαθλος) δεν έχει ξεστομίσει την φράση «τα πάντα όλα»;. Και τέλος, ποιος Έλληνας δεν γνωρίζει τον Νίκο Αλέφαντο; Στη ζωή του ευτύχησε να ακούσει το όνομά του και τραγούδι, γραμμένο και μελοποιημένο από τα «Παιδιά από την Πάτρα». Με τόσα που έχει πει θα ήταν περίεργο, ο Νίκος Αλέφαντος, να μη γράψει βιβλίο για τη ζωή του. 
Και επιτέλους για τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς το όνειρο - να μάθουν λεπτομέρειες από τα όσα είδε και άκουσε στα αποδυτήρια ο Νικόλας – έγινε πραγματικότητα. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος (www.ekdoseispapadopoulos.gr) μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο για την ζωή και την καριέρα του, με τίτλο: «ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: Τα πάντα όλα - Η αυτοβιογραφία ενός θρύλου». 


Αναμφίβολα είναι μια μεγάλη μορφή των ελληνικών γηπέδων και εδώ και χρόνια  έχει μπει στις ζωές και στην καθημερινότητά μας με τις ατάκες του που χρησιμοποιούμε αλλά και με τις ιστορίες που έχουν γεννηθεί από τις  συνεντεύξεις του και γίνονται αντικείμενο συζητήσεων σε γήπεδα, καφενεία, παρέες και εργασιακούς χώρους. 
Η καριέρα του καλύπτει πέντε δεκαετίες. Έγινε πασίγνωστος ως προπονητής, αρχίζοντας ως παίκτης από τον ιστορικό Αστέρα Εξαρχείων και αναλαμβάνοντας κατόπιν πολλές ομάδες της  Α’ Εθνικής κατηγορίας μεταξύ των οποίων: ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος. Είναι ο έλληνας τεχνικός που ενσωμάτωσε στα πλάνα του συστήματα και καινοτομίες σπουδαίων ξένων προπονητών, όπως οι Μαρτσέλο Λίπι, Ερνστ Χάπελ και Αρίγκο Σάκι.  

Μεγάλη του αγάπη βεβαίως ήταν και παραμένει ο Ολυµπιακός Πειραιώς, του οποίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τρεις φορές μέσα σε μία 20ετία.
Φυσικά όπως όλοι οι άνθρωποι έχει τις καλές και τις κακές του στιγμές, έχει να πει και καλά και άσχημα! Αυτά βέβαια που έχουν κάνει... θραύση και "πουλάνε" είναι τα αρνητικά λόγια κατά συναδέλφων του, κατά ποδοσφαιριστών, κατά δημοσιογράφων, κατά διαιτητών, ακόμη και κατά ανθρώπων της εκκλησίας αλλά και πολιτικών. 
Ο φίλαθλος κόσμος αγαπά τον Αλέφαντο για τον μαχητικό χαρακτήρα του, την ντομπροσύνη του και, κυρίως, για τη μοναδική αμεσότητα  με την οποία εκφράζεται.
Στην αυτοβιογραφία του ο Νίκος Αλέφαντος αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από τα αποδυτήρια και λεπτομέρειες από την καριέρα και τη ζωή του που σίγουρα θα ανταμείψουν το φίλαθλο κοινό.
Δείτε το βίντεο από το Mega:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου