Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον Βουδούρη και τους υποψηφίους στις Δημοτικές

Voudouris_PASOK-DHMAR

Με… αντιδράσεις, από το Αριστερό Ρεύμα και όχι μόνο συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο σινέ Κεραμεικός. 
Βασική αιτία, το γεγονός ότι δεν προϋπήρξε απόφαση του ..οργάνου για την ανακοίνωση των ονομάτων που θα διεκδικήσουν τις 13 Περιφέρειες της χώρας, τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα, με τα οποία μερίδα του κόμματος διαφωνεί.

Ειδικότερα, η Αριστερή Πλατφόρμα εγείρει αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς τάσσεται κατά της ιδιότυπης διεύρυνσης που σηματοδοτεί η επιλογή του.
Δεν είναι λίγα τα στελέχη της μειοψηφίας άλλωστε, που επεσήμαναν τόσο στις ομιλίες τους όσο και σε… πηγαδάκια, το παρελθόν του ανεξάρτητου τώρα βουλευτή στο ΠΑΣΟΚ αλλά και το ότι έχει ψηφίσει μνημόνια.
Αντιρρήσεις, αν και όχι τόσο ισχυρές, εκφράζονται και για δύο ακόμα προτάσεις. Εκείνη του Θεόδωρου Καρυπίδη για τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και του νυν δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 
Το… παράπονό της δεν έκρυψε η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ελένη Πορτάλιου, που ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του 34χρονου οικονομολόγου Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον δήμο Αθηναίων, άφησε να εννοηθεί πως ουδέποτε ρωτήθηκε.
Υποστήριξε άλλωστε ότι η όλη διαδικασία επιλογής «ακυρώνει τις λειτουργίες ενός κόμματος της Αριστεράς». Για την διαδικασία παραπονέθηκε εντόνως και ο Άλκης Ρήγος , που έθεσε μάλιστα στην διάθεση της Κεντρικής Επιτροπής την παραίτησή του…
«Πυρά» κατά της ηγεσίας για τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων, εξαπέλυσε και ο Αντώνης Νταβανέλος, που δεν δίστασε να τα βάλει και με την εφημερίδα του κόμματος «Αυγή», για το πρωτοσέλιδό της και για το ότι δόθηκαν τα ονόματα στη δημοσιότητα πριν εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή.
Αναφερόμενος ο ίδιος στην υποψηφιότητα Βουδούρη, επικαλέστηκε τόσο την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, όσο και την «προγραμματική συμφωνία» Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη επί τρικομματικής κυβέρνησης, την οποία είχε αποδεχθεί ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τότε.
Δεν παρέλειψε επίσης να επικρίνει την πρόταση για τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη. Ο κ. Νταβανέλλος, επικαλέστηκε τόσο την ψήφιση του πρώτου μνημονίου όπως και την «προγραμματική συμφωνία» Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη την οποία είχε αποδεχτεί τότε ο κ. Βουδούρης ως βουλευτής ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Νταβανέλλος όμως, πήγε ένα βήμα παραπέρα, αναφερόμενος και στις τελευταίες δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος που προκάλεσαν διγλωσσία και αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματος, λέγοντας πως «εκτός γραμμής είναι η πλειοψηφία και όχι οι θέσεις που διατυπώνονται από τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου