Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ TOUR OPERATOR BUSINESS

Ο tour operator που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα κήρυξε και επισήμως πτώχευση.

go planet
Δυσάρεστα ήταν τα νέα για όσους επέλεξαν να κάνουν τις φετινές διακοπές τους μέσω του λιθουανικών συμφερόντων tour operator Go Planet Travel, αφού κήρυξε πτώχευση. Παρά τις ευοίωνες εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική σεζόν ο κόσμος των tour operators πρόσθεσε στη λίστα του ένα ακόμη λουκέτο.
Η είδηση προκάλεσε αναταραχή και όπως ήταν φυσικό όλοι οι αρμόδιοι φορείς έσπευσαν να καθησυχάσουν τους πελάτες τους. Η διευθύντρια του Γραφείου Τουρισμού της Λιθουανίας, δρ. Raimonda Balniene προέβη σε σχετικές ανακοινώνεις διαβεβαιώνοντας πως γίνονται κινήσεις και εξετάζονται διάφορα σενάρια επίλυσης του προβλήματος.
Από την πλευρά της διοίκηση της Go Planet Travel εξέφρασε τη λύπη της για την κατάσταση που έχει προκύψει, η οποία οδήγησε το επιβατικό κοινό του αερομεταφορέα Gran Cru Airlines να υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία. Και πρόσθεσε πως κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε όσοι πελάτες της βρίσκονται ήδη στις προγραμματισμένες διακοπές τους να γυρίσουν πίσω στην ώρα τους, και όσων τα σχέδια έχουν διαταραχθεί να λάβουν αποζημίωση.
Εντύπωση προξενεί το γεγονός πως στην επίσημη ανακοίνωση γίνεται λόγος για αθέμιτο ανταγωνισμό αφού αναφέρεται ρητώς πως η διοίκηση του tour operator , με έδρα τη Λιθουανία, αισθάνεται ως θύμα δολοπλοκιών και πως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αναζητά την αλήθεια. Υπογραμμίζεται δε πως το κυριότερο πλήγμα που δέχτηκε ήταν η απώλεια της καλής φήμης που είχε στο χώρο τα τελευταία χρόνια.
Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν τα ηχηρά ονόματα κολοσσών στον κλάδο των tour operators, όπως η Tui και οι Thomas Cook, ωστόσο, στη χώρα μας και η Go Planet Travel διατηρούσε ένα μικρό μερίδιο αγοράς. Το γεγονός λοιπόν ότι διέκοψε τις δραστηριότητές της επηρεάζει και την Ελλάδα. Ειδικότερα, στη χώρα μας εκτελούσε μόνο ένα μικρό πρόγραμμα, κυρίως στην Κρήτη (Ελούντα, Ρέθυνο, Χανιά, Μάλια και Ηράκλειο), που αφορούσε σε περίπου 2.000 άτομα το χρόνο , με τον αριθμό των πελατών του στο εξωτερικό να ανέρχεται συνολικά σε 900 άτομα.
Η είδηση δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τα κρητικά μέσα ενημέρωσης τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες μεταδίδουν πως έχουν «ξεμείνει» αυτή τη στιγμή στη χώρα μας περίπου 150 τουρίστες του συγκεκριμένου tour operator.
Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως οι πληρωμές που έκανε φέτος η Go Planet Travel προς τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζονταν ήταν πλαστές κι ότι κάποιοι ξενοδόχοι το ανακάλυψαν.
Επίσης εκτός από την Ελλάδα ο εν λόγω tour operator είχε παρουσία και στη γειτονική Βουλγαρία ενώ εκτελούσε προγράμματα σε Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτο, Ιορδανία και Ταϊλάνδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου