Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ;

baroufakis swros
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ "ΑΜΕΣΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ" ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ;
Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου εθεάθη το μεσημέρι ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Γιάννης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής της "άμεσης χρεωκοπίας", πήγε στα γραφεία και συνομίλησε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι με τον αρχηγό που λείπει στο εξωτερικό . Κάποιοι μάλιστα θέλουν τον κ.Βαρουφάκη να αποτελεί εδώ και μέρες άτυπο σύμβουλο ή τουλάχιστον συνομιλητή του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής ευρωαριστεράς.

Ως γνωστόν ο οικονομολόγος εδώ και καιρό έχει θέσει πολλά ζήτήματα για το μνημόνιο, το ΔΝΤ και την κατάσταση της χώρας απαντώντας στα ερωτήματα:
-Γιατί θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει άμεσα; Ποιο είναι το πρόβλημα με το νέο δάνειο;
Ο κ.Γαρουφάκης από τον προηγούμενο Φεβρουάριο είναι σαφής:Να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα σε κήρυξη χρεοκοπίας.
Μαλιστα σε συνέντευξή του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Βαρουφάκης είχε ξεκαθαρίσει: «Η διάσωση ξεκάθαρα δεν επιλύει τίποτα για την Ελλάδα, την ευρωζώνη και τον κόσμο. Η Ελλάδα θα πρέπει να χρεοκοπήσει αμέσως χωρίς να γίνει καμία συζήτηση για αποχώρηση από την ευρωζώνη. Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει μέσα στην ευρωζώνη;» διερωτήθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι ήδη εκτός αγορών.
Επίσης, ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα τυπικό πρόβλημα χρεοκοπίας, το οποίο όμως υφίσταται εδώ και δύο χρόνια.
«Ο μόνος λόγος για να πάρουμε το νέο δάνειο, είναι επειδή νομίζουμε ότι μπορούμε να το αποπληρώσουμε. Όμως δεν μπορούμε και όλοι το ξέρουν. Η ΕΚΤ το ξέρει, το ΔΝΤ το ξέρει», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, η ΕΚΤ και τα μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να σταματήσουν την «πολιτική παραφροσύνη» και να αποδεχθούν την αναπότρεπτη χρεοκοπία κι όχι «να πιέζουν το χαλί κάτω από τα πόδια, σαν τα παιδιά που προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία.
Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε η Ελλάδα θα βυθιστεί σε ένα νέο κώμα, η κρίση χρέους θα κλιμακωθεί και θα εκδηλωθεί ένα πιο προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης".
Για τον Βαρουφάκη έχει γραφεί ότι αποτελεί συνομιλητή αλλά και συνεργάτη(!)του διεθνούς κερδοσκόπου και μεγαλοτοκογλύφου, Τζόρτζ Σόρος, φίλου της πρώην πρωθυπουργικής οικογένειας Παπανδρέου. Αυτός όμως το έχει αρνηθεί κατηγορηματικά, καταγγέλοντας μάλιστα "Χρυσαυγίτες" για παρόμοιες διαδόσεις...
Εδώ η διάψευση για τον Σόρος:
http://www.24h.gr/section/ellada/o-tzortz-soros-kai-o-g-baroufakis


Μαλιστα. Όλα αυτά τα χρήσιμα από τον μόνιμο συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ, το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου