Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση Εισαγγελέα στη Ζαχάρω για παράνομο πλουτισμό τοπικών αρχόντων και εργολάβων

Έρευνα και κατεπείγοντα διαχειριστικό έλεγχο πραγματοποιούν οι εισαγγελικές αρχές στον δήμο Ζαχάρως με αντικείμενο τη διερεύνηση σωρείας καταγγελιών που αφορούν παράνομο πλουτισμό τοπικών αρχόντων και εργολάβων.
Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ...
αθηναϊκής εφημερίδας «Παραπολιτικά», μέσω παραγγελίας που είχε αποστείλει τον περασμένο Αύγουστο στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών 19 φυσικών προσώπων αλλά και δύο κατασκευαστικών εταιρειών.
Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει κατά καιρούς στον δήμο και φέρονται σύμφωνα με τις καταγγελίες να εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία έχουν προκαλέσει ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα έγγραφα ντοκουμέντα που δημοσιεύουν τα «Παραπολιτικά», στο μικροσκόπιο έχουν μπει δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ταμίες, υπάλληλοι του δήμου και σύζυγοι αυτών, καθώς και ένας επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται να είναι εμπλεκόμενος σε «στημένους» διαγωνισμούς ανάληψης δημοτικών έργων.
«Οι καταγγελίες που έφτασαν στις εισαγγελικές αρχές είναι αναρίθμητες και κάνουν λόγο για παράνομο πλουτισμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Η υπηρεσία προσπαθεί μέσω του ανοίγματος των λογαριασμών να διαπιστώσει τη διαδρομή χρημάτων που προέρχονταν από δωρεές και οικονομικές βοήθειες διαφόρων φορέων» αναφέρει πηγή από την Οικονομική Επιθεώρηση.
Πού επικεντρώνονται οι έλεγχοι
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκεται μεταξύ άλλων και η διαχείριση 1,8 εκατ. ευρώ που είχε αποστείλει το 2008 μέσω του Ερυθρού Σταυρού η αυστραλιανή κυβέρνηση με σκοπό την υλοποίηση έργων υποστήριξης για τους πυρόπληκτους του νομού Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου