Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Η Αίγυπτος μποϊκοτάρει τον "Σουλεϊμάν"

Η Αίγυπτος μποϊκοτάρει τον ΣουλεϊμάνΗ Αίγυπτος μποϊκοτάρει τον "Σουλεϊμάν"
Στους καλλιτέχνες της Αιγύπτου δεν άρεσε η θέση που κράτησε η Τουρκία στα ζητήματα που αντιμετώπισε και η καλλιτεχνική κοινότητα αποφάσισε να κηρύξει μποϊκοτάζ στον "Σουλεϊμάν".
Διαβάσαμε:
" Αιγύπτιοι καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και άνθρωποι του θεάματος κήρυξαν μποϊκοτάζ στις τουρκικές σαπουνόπερες, διαμαρτυρόμενοι για την στάση που τήρησε η τουρκική κυβέρνηση απέναντι στο νέο κοσμικό-στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου.
Η κυβέρνηση Ερντογάν αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο της Αιγύπτου τον ανατραπέντα από τον στρατό ισλαμιστή Μοχάμετ Μόρσι, τον οποίο υποστηρίζει η μουσουλμανική κοινότητα.
Η στάση της τουρκικής κυβέρνησης που μιλά για στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον ενός δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου, έχει οδηγήσει σε πάγωμα των σχέσεων με τη νέα κοσμική αιγυπτιακή κυβέρνηση.
Στον... πόλεμο κατά του "Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς" συμμετέχει το Συνδικάτο του Αιγυπτιακού Κινηματογράφου, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής. Τα συνδρομητικά κανάλια εμποδίζουν την προβολή τουρκικών ταινιών.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής Ένωσης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, Σόκρου Αμπού Εμέρα, ο οποίος υπέγραψε μια σειρά από τουρκο-αιγυπτιακά πρωτόκολλα που δίνουν δικαίωμα στα αιγυπτιακά κανάλια να μεταδίδουν τουρκικές σειρές, ανέβαλε τη μετάδοσή τους, συμμετέχοντας στο μποϊκοτάζ.
"Αυτή η πρωτοβουλία είναι σημαντική. Έλαβε την προσοχή πολλών και εταιρειών παραγωγής, τόσο ιδιωτικών όσο και δημοσίων" δήλωσε ο επικεφαλής του Κινηματογραφικού Συνδικάτου, επισημαίνοντας ότι "πολλά αιγυπτιακά σίριαλ δέχτηκαν την απειλή των τουρκικών σειρών, οι οποίες δεν προσφέρουν καμία νέα καλλιτεχνική προσέγγιση". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου