Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Aκραίοι Αλβανοί ισλαμιστές από την Κορυτσά πηγαίνουν στην Συρία για Τζιχάντ



ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ
Ακραίοι ισλαμιστές από την Κορυτσά, πηγαίνουν στην Συρία για Τζιχάντ με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για την ελληνική μειονότητα, σε περίπτωση επιστροφής των, ως καλά εκπαιδευμένων και αδίστακτων δολοφόνων. Η Συρία είναι ένα μεγαλο σφαγέιο, στο οποίο μετέχουν κατά πλειοψηφία ξένοι τζιχαντιστές, οι οποίοι εκπαιδέυονται στα χειρότερα εγκλήματα που μπορέι να σκεφθεί ο ανθρώπινος νους, εμπειρίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν, όταν επιστρέψουν στις χώρες κατγωγής τους.

Σύμφωνα με το πορτάλ "indeksonline" ο τελευταίος Αλβανός που σκοτώθηκε στο πόλεμο αυτό είναι ο Χ Ντέμα από το Κατσανίκ Κόσσοβο, ο οποίος πήγε ως εθελοντής.
"Τζιχάντ 2014 πως καταλήγουν στην Συρία οι φανατικοί Αλβανοι.H Κορυτσά στις περιοχές που στέλνει ακραίους στην Συρία."
Σήμερα η εφημερίδαshqiptarja.com έχει ένα άρθρο (το οποίο μεταφράστηκε από το foniortodoksonkoritsas.com) με το παραπάνω τίτλο το οποίο αναφέρεται σε ένα ανησυχητικό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες στην Αλβανία.
Όπως αναφέρει το άρθρο τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία μεγάλη «έξοδος» των αλβανών ισλαμιστών προς την Συρία για Τζιχάντ, αυτή η είδηση επιβεβαιώνεται και από τις αρμόδιες αρχές.
Ενώ την ίδια στιγμή στην Συρία έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι εξτρεμιστικές ομάδες που ανταγωνίζονται την Αλ Κάιντα. Η εφημερίδα αναφέρεται σε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο.
Η Μέση Αλβανία, η Κορυτσά και η Ορεινή Αλβανία είναι οι περιοχές στις οποίες το φαινόμενο είναι πιο εμφανές. Για να καλύψουν τα ίχνη τους πολλές Μη Κυβερνητικές Ισλαμικές οργανώσεις, οργανώνουν την φυγή τους με την βοήθεια του τοπικού πληθυσμού και την έγκριση του αρχηγού της οικογένειας και εντάσσοντας τις οικογένειες στις εθελοντικές τους δήθεν δραστηριότητες τους μεταφέρουν εκεί.
Αυτή είναι και η δικαιολογία, και περνούν  μέσα από την Τουρκία, άνδρες γυναίκες και παιδιά.
Πολλά ΜΜΕ έχουν αναφέρει πως οι άντρες πολεμούν για ένα μεγάλο ισλαμικό κράτος που θα επικρατήσουν οι νόμοι του Αλλάχ και οι γυναίκες και τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως ασπίδες για τις επιθέσεις του στρατού.
Ωστόσο   στο πόλεμο αυτό έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 11000 παιδιά από τα οποία 1000 από ελεύθερους σκοπευτές, ενώ 112 βρέφη βασανίστηκαν προτού εκτελεστούν. Ενώ έχουν  πέσει θύματα βιασμού τουλάχιστον 6000 γυναίκες.
Η εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφέρει πως οι αλβανικές οικογένειες έχουν γοητευτεί από την δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους που ως μοναδικός νόμος θα υπάρχει η Σαριά.
Στο Κόσσοβο επανεμφανίστηκε η εξτρεμιστική ομάδα τζιαχαντιστών οι οποίοι απειλούν ανοιχτά την αστυνομία με τρομοκρατία , βάναυσες και ακραίες πράξεις.
 Η Αλβανία το Κόσσοβο, τα Σκόπια και η Βοσνία είναι οι βασικοί προμηθευτές της Συρίας με ακραίους ισλαμιστές που πολεμούν σε δύσκολα μέτωπα. Ενώ το ασφαλές πέρασμα για αυτούς είναι η Τουρκία.
Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται όμως πόλη της Βορέιου Ηπείρου, όπως η Κορυτσά, και η ανησυχία για το μέλλον των Ελλήνων κατοίκων της έιναι έκδηλη. Η αλματώδης ανάπτυξη των ισλαμικών οργανώσεων και των σχολείων τους στην περιοχή δημιουργούν κλίμα φόβου για μελλοντικές σεχταριστικές συγκρούσεις. Τι θα γίνει όταν και αν αυτοί, που πηγαίνουν στο πόλεμο επιστρέψουν; Θα είναι διψασμένοι για αίμα Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων.
Το ελληνικό κράτος το οποίο είχε σπέυσει να δηλώσει την υποστήριξή του στους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας, είναι έτοιμο τώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των επιλογών του και να προστατέψει τους Έλληνες της Βορείου Ηπέιρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου