Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σε ομηρία περιοχή της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ απο άβουλες Δημοτικές αρχές...

πηγή: 
kyparissianews

Ένταση προκλήθηκε στο Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με αφορμή το θέμα για την Άρση απαγόρευσης καταστημάτων που εχουν πρόσοψη στην εθνική οδό ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-Πύργου και περιλαμβάνονται στην επέκταση σχεδιου πόλης Κυπαρισσισς απο το έτος 1978. Αναβολή ζήτησε ο κ. ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ καθώς υπάρχει απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Ο Πρόεδρος του ΔΣ ανέλυσε το χρονικό της υπόθεσης καθώς η περιοχή βρίσκεται υπό ομηρία όπως τόνισε αργότερα ο Δήμαρχος ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ώστε να απελευθερωθεί και να είναι εφικτή η έκδοση αδειών στη περιοχή που περικλείεται απο τη περιοχή ΟΣΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ μέχρι τις βενζίνες Χρονόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί οτι απόφαση του 1978 που ισχύει μέχρι σήμερα δεν παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης αδειών στη περιοχή καθώς απαιτείται τροποποίηση του σχεδίου πόλης ώστε να είναι εναρμονισμένο με την ισχύουσα νομοθεσία.
Μάλιστα το 1999 ο τότε νομάρχης παρείχε άδεια χρήσης στο κτίριο Ατλάντικ αλλα η απόφαση το 2002 προσεβλήθη στο συμβούλιο επικράτειας με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η έκδοση αδειών στη περιοχή. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι η περιοχή να τελεί σε καθεστώς ομηρίας επανερχόμενη στο καθεστώς του 1978 καθώς τόσο η δημοτική αρχή ΚΟΛΛΙΑ όσο και η προηγούμενη αδρανησαν χαρακτηριστικα.
Έτσι τωρα απαιτείται τροποποίηση του σχεδίου πόλης και έγκριση απο το ΥΠΕΧΩ της περιφέρειας με την ατέρμονη διαδικασία να απαιτεί τουλάχιστον 2 χρόνια εγκρίσεων. Τελικα προτάθηκε απο τον αντιδήμαρχο κ. Τάκη Τσίγγανος η αναβολή της υπόθεσης την οποία επικύρωσε το Δ.Σ. Ωστόσο το προβλημα παραμένει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου