Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Υπό πολιορκία βάση Ουκρανών πεζοναυτών- Πήραν διoρία για εκκένωση εντός 4 ωρών

Ομάδα 150 ανδρών που αποτελείται από άνδρες του ιδιωτικού φορέα παροχής υπηρεσιών ασφάλειαςVnevedomstvenaya Okhrana, η οποία έχει υπογράψει συμβόλαιο με την κυβέρνηση της Κριμαίας και έναν αριθμό Spetznaz, έχουν ..περικυκλώσει τη βάση των Ουκρανών πεζοναυτών στη Θεοδοσία της Κριμαίας και έχουν δώσει διορία για εκκένωση μέχρι τις 17.00 τοπική ωρα.
Ουκρανικές πηγές  αναφέρουν ότι οι άνδρες της βάσης "Δεν θα προδώσουν τον όρκο τους", αλλά οι άνδρες της βάσης ήδη έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ειρηνική παράδοσή τους στην κυβέρνηση της Κριμαίας.
Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει άμεση ενέργεια για κατάληψη της βάσης και παράδοσής της στην κριμαϊκή κυβέρνηση"¨, αναφέρει το τελεσίγραφο των ανδρών που πολιορκούν στην βάση στην οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση.
Μέσα στην βάση βρίσκονται περίπου 50 Ουκρανοί, αφού όλοι οι υπόλοιποι έχουν αυτομολήσει.
Από επάνω πραγματοποιούν χαμηλές διελεύσεις ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 Hind.
Αν δεν παραδοθουν άμεσα ίσως δούμε το πρώτο σοβαρό "θερμό" επεισόδιο σε μια ενέργεια που με εξαίρεση την χθεσινή αψιμαχία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών που κατέληξε στον τραυματισμό και την σύλληψη περίπου 50 πρακτόρων ττης "κυβέρνησης" του ΚΙέβου...
ΟΛα αυτά όταν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες στελεχώνονται σε ποσοστό 60-70% από ρωσόφωνους αξιωματικούς στις ανατολικές περιοχές είτε αυτομολούν και προσχωρούν στις ρωσικές δυνάμεις δηλώνοντας αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα εδάφη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας κάτω από τη… ρωσική σημαία, είτε δεν υπακούουν στις εντολές της παράνομης κυβέρνησης του Κιέβου.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση του  Κιέβου που βλέπει τις δυνάμεις ασφαλείας στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας να είναι σε πλήρη αποσύνθεση και κηρύσσουν γενική επιστράτευση, χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερη προσέλευση μέχρι στιγμής.
Άλλωστε μια επιστράτευση για να αποδώσει πρέπει να "καθίσει" επάνω σε υπάρχουσες δομές εντός οργανωμένου στρατεύματος, σε διαφορετική περίπτωση είναι επιστράτευση μόνο "στα χαρτιά".
Πάντως, όπως ήδη έχει μεταδώσει πρώτο στην Ελλάδα το defencenet.gr. πριν από λίγη ώρα την είδηση ότι η κυβέρνηση του Κιέβου έδωσε εντολή στην ηγεσία των ουκρανικών Ε.Δ. να καλέσουν εφεδρείες και να κηρύξουν γενική επιστράτευση μετέδωσαν τόσο το BBC όσο και το Sky News.
Νωρίτερα ο ανταποκριτής του πρακτορείου Itar Tass στην Κριμαία μετέδωσε πως «ουκρανοί στρατιώτες που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες προσχωρούν τις ρωσόφιλες δυνάμεις αυτοάμυνας στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία».
Πολλοί στρατιώτες, που αποδοκιμάζουν τη νέα κυβέρνηση Κιέβου, αφήνουν τις μονάδες τους και παραιτούνται. Ορισμένες μονάδες μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να ακολουθήσουν τις διαταγές των δυνάμεων αυτοάμυνας.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου