Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Επόμενος στόχος τώρα... πρωτάθλημα

 

Η τρίτη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού ήταν και πιο γλυκιά, καθώς έδωσε κούπα. Πλέον οι «αιώνιοι» επικεντρώνονται στην επόμενη μέρα και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα που θα λύσουν τους λογαριασμούς τους εκτός απροόπτου στους τελικούς.

Το σημαντικότερο από όλα είναι πως ο χθεσινός τελικός είχε για πρωταγωνιστές μόνο τους παίκτες και τους προπονητές κι αυτή είναι η.... μεγαλύτερη πρόοδος για τον ελληνικό αθλητισμό.
Η επόμενη μέρα για τον Κυπελλούχο Ολυμπιακό είναι γεμάτη ικανοποίηση και αισιοδοξία για τη συνέχεια. Το φετινό 3-0 της ομάδας του Ίβκοβιτς επί του Παναθηναϊκού μεταφράζεται σε αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ και σε κατάκτηση του Κυπέλλου. Οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια δεν είχαν ποτέ τέτοιο ρεκόρ απέναντι στους «πράσινους» και ήδη κάνουν κάνει κάτι σπουδαίο.

Ας μην ξεχνάμε πως πριν από μία εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Αυτό δίνει σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ στους παίκτες του «Ντούντα» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ακόμα οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να νικήσουν για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό δίχως τον Νεστέροβιτς και τον Βασιλόπουλο, αλλά ουσιαστικά και τον Σπανούλη, δείχνοντας έτσι πως μπορουν να βρουν λύσεις. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και τη μεγαλειώδη εμφάνιση που έκανε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Ο Έλληνας σέντερ με την εμφάνιση του, ειδικά στην άμυνα, φώναξε παρών, στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, δείχνοντας ότι μπορεί καλύψει το κενό που άφησε ο τραυματισμός του Ράσο Νεστέροβιτς. Επίσης ο Κώστας Παπανικολάου έδειξε πόσο σημαντικό κεφαλαίο είναι για το ελληνικό μπάσκετ με την χθεσινή του εμφάνιση.

Όσο για το αντίπαλο στρατόπεδο, στον Παναθηναϊκό η απώλεια του Κυπέλλου μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μικρό στραβοπάτημα. Κάνεις δεν θα τους ρίξει το φταίξιμο και αυτό φάνηκε μετά το ματς όταν οι «πράσινοι» πήγαν στο ξενοδοχείο για να πάρουν τα πράγματα τους.

Εκεί τους περίμεναν κάποιοι οπαδοί της ομάδας οι οποίοι τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα παρά το χαμένο τελικό, λέγοντας τους πως, «δεν πειράζει, πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Είμαστε πάντα δίπλα σας».

Η απώλεια του Κυπέλλου μπορεί να κάνει τον Παναθηναϊκό μόνο πιο δυνατό και πιο συγκεντρωμένο ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος με των «αιώνιο» αντίπαλο. Συγκέντρωση η οποία ήταν φανερό πως έλειπε χθες στους πρωταθλητές Ευρώπης, όπως και η έλλειψη ενέργειας.

Ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από τις “παλιοσειρές”(Μπατίστ, Διαμαντίδη), ο Νίκολας έμεινε χωρίς πόντο, οι Σάτο και Καλάθης είχαν μείνει στο φάιναλ φορ για αυτό εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Όπως και να έχει ο τελικός του Κυπέλλου αποτελεί παρελθόν τώρα και οι δύο αντίπαλοι επικεντρώνονται στo πρωτάθλημα με τους τελικούς να προμηνύονται καλύτεροι από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου