Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ποινικοποιήστε τα ναρκωτικά στη συνείδηση, στο υποσυνείδητο, και στα κύτταρα των παιδιών.

Προτάσεις για γονείς.


Αντί να κρίνουμε την κυβέρνηση που για τους δικούς της λόγους τα αποποινικοποίησε, πάρετε τα ηνία και υποβάλλετε στα παιδιά, την αποστροφή για τα ναρκωτικά
Αν αυτή η κίνηση της κυβέρνησης συνοδευόταν απο ενημέρωση για τις αρνητικές επιπτώσεις των ναρκωτικών θα είχε κάποιο υπόβαθρο, με την έννοια σε ενημερώνω και σ' αφήνω στη βούλησή του. Τώρα που καλλιεργεί εντέχνως χωρίς ενημέρωση οτι τ΄αφήνει ελεύθερα, αυτό στη συνέιδηση των παιδιών σημαίνει οτι είναι κάτι που το θέλει η κοινωνιά.
Οι γονείς πρέπει να κάνουν πλύση εγκεφάλου περισσότερη απο πριν, για τα αρνητικά των....ναρκωτικών τσιγάρου, αλκοόλ.
Απο 3 ετών επιβάλλεται σαν αξία στα παιδιά να ΄μιλάτε με παραδείγματα για τα αρνητικά των ναρκωτικών. Να τα πείθετε με τη ζωή σας. Να βάλετε στη σκέψη τους ότι πριν βάλουν στο αίμα τους την τοξίνη, την έχουν βάλει και μέσω των γονέων στο πνεύμα και στη ψυχή. Η τοξίνη μπορεί να είναι κακία για τους άλλους, έλλειψη ενδιαφερόντων, συμφεροντολογισμός, έλλειψη ενδιαφέροντος για μελέτη, πνευματική ένδεια. χαμηλός τρόπος διασκέδασης κλπ.Η τοξίνη στο αίμα έρχεται για να συπληρώσει όλα αυτά , και για να ξεχάσουν ότι δεν είναι ευχαριστημένα με τους εαυτούς τους. Αν τα παιδιά έχουν τον συγκερασμό . Ευγενικά ενδιαφέροντα, αγάπη για τον εαυτό τους και τον πλησίον, αγάπη προς τη μάθηση, αγάπη προς τη φύση, καλλιέργεια με μουσική και με αθλητισμό, απέρριτη και σφαιρική σκέψη χωρίς ιδιαίτερο καταναλωτισμό, και πάνω απόλα Πνευματικότητα, που σημαίνει ότι ξέρουν ότι ο κόσμος δεν περιορίζεται στις 5 αισθήσεις τότε τα αποβάλλουν. Αν βλέπουν ένα βελανίδι και ξέρουν ότι με ενα μαγικό τρόπο αυτό γίνεται μια αειθαλής βελανιδιά, νοίωθουν σεβασμό στη Φύση.Αν βλέπουν την πλυμμηρίδα και την αμπώτιδα της θάλασσας, βιώνουν φιλοσοφικά την παλιρροια της ζωής. Αν δουν μια κάμπια να γίνεται πεταλούδα,βλέπουν ότι θα έχουν και άσχημες περιόδους στη ζωή τους. Αν δουν τον ήλιο στην Ελλάδα να δύει και παράλληλα μάθουν ότι στην Αυστραλία ανατέλει, αν δουν τον αστρικό ουρανό με αναζήτηση,τότε αποκτούν φιλοσοφική , σφαιρική σκέψη, με Πνευματικότητα. Οι πληροφορίες της μάθησης,έρχονται να συμπληρώσουν αυτή τη σκέψη. Αν δεν έχουν μάθει να τρώνε ραφιναρισμένα προϊόντα και δεν έχει εκφυλιστεί η γέυση τους, δε θα θέλουν ναρκωτικά γαι να ξέχασουν ποιά είναι.
Τα παιδιά αυτά σε όποια δύσκολη κατάσταση και να βρεθούν στη ζωή τους με την Πνευματικότητα, τα ενδιαφέροντά τους, τους καλούς φίλους που προσήλκυσαν θα τα λύσουν χωρίς ναρκωτικά τσιγάρο αλκοόλ. Για να το κάνουν αυτο πρέπει οι γονείες να είναι ώριμοι ενήλικες και πνευματικοί άνθρωποι, στη σοφή μέση οδό, χωρίς δήθεν νεωτερισμούς και ακρότητες. Αν δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ποιές είναι οι ακρότητες τότε πρέπει να αναζητήσουν οι ίδιοι οι γονείς-κηδεμόνες.
Μετά απο όλο αυτό τον εσωτερικό αγώνα, δεν εχουν να φοβηθούν τα ναρκωτικά, ακόμα και αν τα δίνουν ως δώρα στα souper markets.Ακόμα και αν οποιαδήποτε κυβέρνηση τους επιβάλλει να τα παίρνουν σαν πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό, για τους δικους της λόγους...
Το παιδί που έχει μεγαλώσει απέρριτα, πνευματικά, με αρμονία του μέσα του και του έξω του, με ισορροπημένους γονείς που δε τους έδωσαν πλασματική αυτοπεποίθηση και το ονόμασαν αγάπη, αλλά πραγματική ώστε να μην απογοητεύεται με τη πρώτη δυσκολία, αυτό το παιδί, σε όποια κοινωνική τάξη και να ανήκει, μόνο θα απορρίψει τις ουσίες, και θα βοηθήσει και άλλα παιδιά να απαλλαγούν.

Ελένη Παπουτσή
Εκπαιδευτικός-πολιτισμολόγος
Μ. ED. Ελεύθερ. επαγγελμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου