Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΤΕΡΤΙΛΗ

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος με επιστολή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε αίτηση προκειμένου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της χούντας, και ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ισόβια διότι στις 18 Νοεμβρίου 1973 και ενώ ήταν σε εξέλιξη η κατάληψη του Πολυτεχνείου φέρεται να εκτέλεσε έξω από το ΕΜΠ τον 20χρονο Μιχ. Μυρογιάννη. Αν και ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, η μαρτυρία του οδηγού του τον οδήγησε στον Κορυδαλλό, μετά την πτώση της χούντας όπου και παραμένει έκτοτε.

Στην επιστολή του μάλιστα ο κ. Αμβρόσιος πλέκει το εγκώμιο του Ντερτιλή χαρακτηρίζοντάς τον ως πρότυπο ζωής και πολιτικό κρατούμενο ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να.....του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ' ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του».

Και εγένετο χαμός μέγας !!! έπεσαν τα κοράκια πολιτικοί και δημοσιογράφοι να τον «φάνε» τον μητροπολίτη. Γιατί να δει τον χουντικό, χουντικός είναι κι αυτός και άλλα τέτοια όμορφα και δημοκρατικά από τους γυμνοσάλιαγκες.

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ; Τι το κακό έκανε ο μητροπολίτης; Τι ζήτησε στο κάτω – κάτω της γραφής;

Και δεν μου λέτε για πέστε μου ποιος καταδικασθείς σε ισόβια έμεινε μέσα ισόβια τα τελευταία 40 χρόνια; ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ. Κοεμτζής ζει και κυκλοφορεί ελεύθερος αν και σκότωσε 7 άτομα. Ο άλλος που σκότωσε τον επιβήτορά του; Του έδωσε χάρη ο ανάδελφος πρόεδρος Σαρτζετάκης σε λίγα σχετικά χρόνια από τη καταδίκη του. Και τόσοι άλλοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι σαν τα λαμόγια τους πολιτικούς που ρούφηξαν το αίμα του ελληνικού λαού, αλλά δεν τους αγγίζει τίποτα. Είναι υπεράνω του νόμου διότι αυτοί έφτιαξαν τους νόμους για τους εαυτούς τους και μόνο!!!

Όσο για την μη υπογραφή «υποκριτικής δήλωσης μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του;»

Μα τι τον περάσατε τον Ντερτιλή; Για Ανδρέα που έκανε υποκλίσεις στο Παττακό μέχρι να ανέβει στο αεροπλάνο ή για όλους τους άλλους προοδευτικούς κομμουνιστές που υπέγραφαν δηλώσεις για να τη γλυτώσουν; Γελάσθηκες Πεταλωτη και οι όμοιοί σου καθώς και τα παπαγαλάκια σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου