Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

“Κυβέρνηση Σωτηρίας του Μνημονίου”, με στήριξη Μητσοτάκη – Σημίτη – εκδοτών

’Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες με φόντο την παραμονή ή όχι του Γ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία χωρίς τη διεξαγωγή εκλογών μαίνονται στα κυβερνητικά και διαπλεκόμενα παρασκήνια τις τελευταίες ώρες.

Τα σενάρια που κατευθύνονται από τα στρατόπεδα των πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ και της εκπεσούσης Αγίας Οικογενείας της ΝΔ επιδιώκουν με την στήριξη των....
γνωστών κρατικοδίαιτων εκδοτικών κέντρων την συγκρότηση μιας κυβέρνησης τάχα «εθνικής σωτηρίας», η οποία στην πραγματικότητα θα αναλάβει να σώσει το Μνημόνιο και εκείνους που το ψήφισαν και το στηρίζουν. Επειδή αυτό που τρέμουν είναι οι εκλογές και η σκληρή τιμωρία από τον λαό. Γι αυτό έχει πολλαπλή σημασία το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς από την συνεδρίαση της ΕΓ της ΝΔ: «δεν μετράει τι θέλουν εκείνοι, μετράει τι θέλει ο λαός”. Και ο λαός θέλει εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την δημιουργία μια νέα μνημονιακής κυβέρνησης οι ετερόκλητες δυνάμεις που συνασπίζονται για την σωτηρία του συστήματος επιδιώκουν και την δημιουργία ενός νέου μνημονιακού κόμματος, με βάση δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ.Στο νέο σχήμα ακούγεται ότι θα συμμετάσχουν Καρατζαφέρης, Ντόρα, Φλωρίδης, με στόχο την συγκρότηση μιας «νέας μνημονιακής πλειοψηφίας» που θα κυβερνήσει μέχρι το 2013, που εκπνέει η θητεία της παρούσας Βουλής.

Να σημειωθεί ότι επανέρχεται και το όνομα του Αλέκου Παπαδόπουλου στα σενάρια κυβέρνησης ενότητας

Την ίδια ώρα στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι υπάρχει κίνηση από 15 βουλευτές να προκαλέσουν εκλογές μόλις η χώρα πάρει την έκτη δόση. Είναι το πλέον απευκταίο σενάριο για το ΠΑΣΟΚ, αν και σήμερα ανησυχεί περισσότερο από τα σενάρια του εκδοτικού κατεστημένου που δεν έχουν τον Παπανδρέου ως πρωθυπουργό. Έτσι από το Μαξίμου διαρρέουν ότι ο Παπανδρέου δεν θέλει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Παπούλια. Και σε κάθε περίπτωση δεν συζητά καν για συμμετοχή Σημίτη, Καραμανλή, Μητσοτάκη. Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου πάντως, μάλλον θα επιδιώξει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πολλαπλασιάζονται τέλος τα φαινόμενα ανταρσίας μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Η τάση «Νέος Αγωνιστής», οργανώνει για τις 18 Οκτωβρίου συγκέντρωση με θέμα «Από την αλλαγή στην προδοσία» και ομιλητές μεταξύ άλλων τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, τον Γιώργο Δελαστίκ, τον Μενέλαο Γκίβαλο, ενώ αναμένονται και άλλες συμμετοχές. Ο «Νέος Αγωνιστης» είναι η δεύτερη τάση του ΠΑΣΟΚ μετά την «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

Ακόμα και ο φανατικός υποστηρικτής κάποτε του ΓΑΠ, ο Μίμης Ανδρουλάκης, διαφοροποιείται πλέον ανοικτά. Έτσι σήμερα κατέθεσε στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής πρόταση για κοινό ψήφισμα που θα αναφέρει ότι η συνταγή για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους είναι λάθος. Σύμφωνα με τον βουλευτή το κείμενο στην περίπτωση που έχει υπογραφές από βουλευτές όλων των κομμάτων θα σταλεί στα κοινοβούλια των χωρών –μελών της Ε.Ε. Επιπροσθέτως, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση έχει υπερβεί τα όρια νομιμοποίησης θέτοντας εμμέσως θέμα εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου