Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ !


ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΘΕΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ (ΚΑΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΑΤΕ, Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Ο κ. Μίχας, αριστερά, με τον σημερινό πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο λιμάνι του Πειραιά, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση. Τότε, ο πρωθυπουργός έκλεινε τα μάτια από τα δακρυγόνα. Σήμερα, τα κλείνει μπροστά στη διαφάνεια που ευαγγελίζεται.
Τεράστιο ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα ανοίγει μετά και την άσκηση δίωξης (και) εναντίον του σημερινού προέδρου του ΕΦΕΤ και πρώην νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, για το....
σκάνδαλο των υποβρυχίων. Η δίωξη, έχει ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος και, είναι πλέον απορίας άξιο πώς ο πρωθυπουργός, ο οποίος ευαγγελίζεται διεθνώς τη δημιουργία ενός κράτους στο οποίο πρωτοστατεί η διαφάνεια, επέλεξε να τοποθετήσει σε θέση- κλειδί, κάποιον ο οποίος ήταν υπό έρευνα για κακουργηματικές πράξεις. Όπως και απορίας άξιο είναι το γιατί ο πρωθυπουργός δεν ζητά την παραίτησή του και επιμένει να διατηρεί πρόεδρο ενός κρατικού φορέα κάποιον, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη. Αυτό, δεν είναι καραμπινάτη παρανομία;
Ας τα πάρουμε όμως
από την αρχή: Ο κύριος Γιάννης Μίχας, αναφέρεται στο πολυσέλιδο πόρισμα του κλιμακίου του ΣΔΟΕ που ερεύνησε το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Τότε, ο κ. Μίχας ήταν αρχισυνδικαλιστής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ (το οποίο έχει στη διάθεσή της η Athens Post και θα δημοσιοποιήσει, εν καιρώ) εμπλέκεται ενεργά στο εν λόγω σκάνδαλο. Στο πόρισμα, αφήνονται να εννοηθούν διάφορα για μίζες, Γερμανούς (Ferostaal) και εμπλοκή στο σκάνδαλο.
Το πόρισμα, αφορά την περίοδο πριν κατέλθει υποψήφιος σε εκλογές και λάβει το χρίσμα του νομάρχη ο κ. Μίχας. Όμως, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ο κ. Μίχας, στον οποίο το χρίσμα δόθηκε από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, παρά τις αντιρρήσεις από μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ, έχασε και έμεινε εκτός. Ό Γ. Παπανδρέου όμως, έπρεπε, προφανώς, να του "ξεπληρώσει" τη στήριξη που του παρείχε ο ισχυρός, τότε, Γ. Μίχας, στις εσωκομματικές εκλογές απέναντι στον Ευ. Βενιζέλο. Και έτσι, όταν παρουσιάστηκε ευκαιρία (η παραίτηση του καθηγητή Γ. Νυχά από τον ΕΦΕΤ λόγω πιέσεων των Γερμανών ιδιοκτητών του LIDL στο οποίο βρέθηκε ο ιος E.coli, όπως και πάλι είχατε διαβάσει στην Athens Post), με επιλογή της κυβέρνησης, τοποθετήθηκε πρόεδρος ο Γ. Μίχας.
Λίγους μήνες νωρίτερα ωστόσο, υπήρχε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στο οποίο ο κ. Μίχας αναφερόταν ως ύποπτος. Το πόρισμα, είχε παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές για την άσκηση διώξεων. Άρα, εφόσον ο κ. Μίχας βρισκόταν υπό εισαγγελική έρευνα, ήταν μάλλον άκομψο να του ανατεθεί η θέση -άσχετα με το αν είναι κατάλληλος ή όχι γι' αυτό, αφού η μέχρι τώρα πορεία του στον ΕΦΕΤ κάθε άλλο παρά κακά δείγματα έχει δώσει.
Η ώρα που η κυβέρνηση αρνείτο να δει, ήρθε λοιπόν. Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν 29 διώξεις σε κακουργηματικό βαθμό, σε ισάριθμα πρόσωπα, για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ανάμεσά τους και ο κ. Μίχας. Το ερώτημα, τώρα, είναι αν ο Νόμος προβλέπει ότι υπόδικοι μπορούν να κατέχουν δημόσιες θέσεις ευθύνης. Αν θα πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του, ή ακόμα καλύτερα, να αντικατασταθεί μέχρι να τελειώσει η διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως και να χει, καλό θα ήταν να μας απαντήσει επί του αδιαφανούς του πράγματος, τόσο ο κ. Μίχας, όσο και η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου