Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΦΕΚ 240 τι σημαίνει?

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται σήμερα στη Βουλή για ψήφιση τη Δευτέρα, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν μπορούν να διεκδικήσουν εξαίρεση οποιουδήποτε περιουσιακού τους στοιχείου από συντηρητική κατάσχεση ή αναγκαστική εκτέλεση, σε περίπτωση που η χώρα δεν μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια που λαμβάνει.

Το "περιβόητο" ΦΕΚ 240/2012
είχε κατατεθεί τον Δεκέμβριο του 2012 και κωδικοποιούσε σχετική πρόβλεψη του τροποποιημένου μνημονίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε ενεργοποιηθεί αντίστοιχος νόμος. Τώρα έρχεται για ψήφιση στη Βουλή με εντολή του υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, καθώς αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα που έθεσαν οι Ευρωπαίοι δανειστές για την εκταμίευση των δόσεων ύψους 50 περίπου δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους μήνες.

Πάντως, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν πως πρόκειται απλώς για μία "τυπική" διάταξη, η οποία αναφερόταν και στα προηγούμενα μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου