Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Στουρνάρας στο CNN: Έρχονται νέα μέτρα

Νέα σκληρά μέτρα για το 2013 και το 2014 οριανήγγειλε ο Γιάννης Στουρνάρας τα οποία όπως δήλωσε στο CNN θα είναι τα τελευταία, εφόσον επιτευχθούν στο ακέραιο οι στόχοι των Μνημονίων. Όπως προκύπτει όμως από τις τοποθετήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ και του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ οι στόχοι είναι .....
ανεδαφικοί. Συνεπώς η λήψη πρόσθετων μέτρων φέτος και τα επόμενα χρόνια θεωρείται βέβαιη, ενώ όπως επισημαίνει ο Ολιβιέ Μπλανσάρντ οι αναπτυξιακοί στόχοι δεν είναι επιτεύξιμοι καθώς έχουν σχεδιαστεί χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ζημιά που έχει προκαλέσει στην οικονομία και τα μοντέλα προβλέψεων η παρατεταμένη και βίαιη ύφεση.
Προσπαθώντας να δειξει ότι δεν είναι ανάλγητος υποσχέθηκε παροχές αν επιτευχθούν οι προβλέψεις του προϋπολογισμού το 2013, αλλά επισήμανε ότι το τρέχον έτος θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, υποσχόμενος πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.
Στη συνέντευξή του στο CNN μίλησε για «την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία της Ευρώπης» και εξήγησε ότι για το λόγο αυτό προωθήθηκε η απελευθέρωση των αγορών και η «λελογισμένη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας».
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «Αν εφαρμόσουμε σωστά το πρόγραμμα προσαρμογής είμαι σίγουρος ότι τα μέτρα που συμπεριλήφθηκαν στους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014 θα είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου